Cei 9 au fost reţinuţi entru constituire a unui grup infracţional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, transferul neautorizat de date informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, potrivit Mediafax.
„Nouă persoane au fost reţinute, pentru 24 de ore, în urma audierilor, în acest dosar privind fraudele bancare. Alte patru sunt cercetate sub control judiciar, iar alte opt au fost lăsate libere”, a spus Mircea Andreş.
El a mai afirmat că şeful Cancelariei prefectului de Arad, Valer Zgârdea, audiat în acelaşi caz, „nu se află printre cei reţinuţi ori printre cei cercetaţi sub control judiciar”.
„Urmează ca noi să stabilim cine a avut acces la IP-ul dânsului şi a accesat POS-uri din SUA”, a mai spus Andreş.
Un număr de 21 de percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Arad şi Hunedoara, la locuinţele membrilor grupării specializate în fraude bancare pe teritoriul SUA, prin clonarea de carduri bancare.
Din cele 21 de percheziţii, 14 au avut loc la Drobeta Turnu Severin şi în satul Dedoviţa din comuna Cerneţi, judeţul Mehedinţi, celelalte şapte fiind în judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara.
Una din locuinţele percheziţionate în municipiul Arad a fost cea a şeful Cancelariei prefectului de Arad, Valer Zgârdea.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, din casa lui Zgârdea a fost ridicat pentru cercetări un calculator, după ce s-ar fi constatat că de la o adresă IP folosită de acesta ar fi fost accesate POS-uri din SUA, fiind extrase astfel informaţii despre carduri bancare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro