3. Curăţă meticulos interiorul. Pulverizează sprayul de curăţat (sau şamponul) pe plafon şi tapiţerie şi aşteaptă câteva secunde. Freacă bine apoi cu o cârpa umedă pe care o speli incontinuu până când nu se vor mai observa urme maronii pe ea. Nu uita nici de mochetă şi de preşuri. Şterge apoi totul cu o cârpă curată şi uscată.

4. Aeriseşte maşina. În tot acest timp ai grijă ca portierele să fie deschise la maxim pentru a permite fluxului de aer să intre. Schimbă şi filtrele de aer.
5. După ce ai luat la „puricat” fiecare părticică a maşinii, iată câteva trucuri băbeşti care te vor ajuta să scapi de mirosul neplăcut de ţigări. Oţetul este o soluţie miraculoasă pentru cei care vor să scape de aromele neplăcute, inclusiv cel de tutun. Aşază un recipient cu oţet jos, lângă scaunele din faţă şi dă drumul la sistemul de ventilaţie circa o oră.

6. Bicarbonatul de sodiu face şi el minuni. Presară puţin în scrumiera şi peste covoraşe. Apoi, după câteva ore, aspiră covoraşele. Poţi pune chiar săculeţe cu bicarbonat în diferite locuri în maşină.

7. Poţi scoate mirosurile neplăcute şi cu zaţ de cafea. Pune-l într-un vas şi lasă-l peste noapte. De dimineaţă vei fi uimit. Totodată, poţi combina zaţul cu mere, fructe ce absorb foarte bine „aromele”.

8. Lasă o pungă cu cărbuni în maşina câteva zile şi vei constata că aerul din maşină s-a îmbunătăţit. Cărbunele are o capacitate extraordinară de a absorbi mirosurile puternice.

9. Numai după ce ai curăţat bine maşina poţi folosi odorizante auto pentru că aceastea doar acoperă mirosurile, nu le elimină.

 
 

Urmărește-ne pe Google News