Poliția judiciară din Nancy a arestat șase persoane, inclusiv proprietarul unei clădiri care și-a închiriat apartamentele de pe strada Charles-III din Nancy către proxeneții români. Acesta a câștigat în jur de un milion de euro din aceste activități. Rețeaua a fost stabilită și în Woippy și Mulhouse.
După o anchetă de doi ani, începută în 2019 în urma unor informații anonime, serviciul regional de poliție judiciară organizează supravegherea în fața străzii 100 Charles-III, din Nancy. Și va demonta astfel una dintre cele mai importante rețele de proxenetism din zonă
Foarte repede, poliția a observat intrările și ieșirile neîncetate în această clădire. La data de 1 octombrie 2019, de exemplu, în mijlocul toamnei, 26 de bărbați au fost văzuți după-amiază, în această locuință.
Proxeneți români îmbogățiți și ei
Proprietarul, care stătea într-unul dintre apartamente, colabora cu patru dintre ceilalți arestați, toți proxeneți români. Prostituatele au prestat acolo servicii sexuale, cu un preț mediu de 200 de euro, într-un decor „luxos”, după cum spunea o reclamă prin intermediul unui site de pe internet.
„Se spune că aproximativ 90 de prostituate au lucrat în clădire, toate românce”, explică Maurice Alibert, directorul SRPJ.
Pe 25 mai, doi dintre proxeneți, un bărbat și o femeie, au fost arestați la Rouen, un bărbat, la Caen și un altul, la Lille. Proprietarul și soția sa au fost arestați la Nancy.
Conform unui program meticulos pus la punct, prostituatele, toate tinere, au lucrat în mai multe apartamente din aceste orașe.
Porsche Panamera, în pandemie
„La sfârșitul primei perioade de restricții, care a fost deosebit de fructuoasă pentru prostituție, una dintre femeile proxenete și-a cumpărat un Porsche Panamera”, a declarat procurorul public François Pérain.
Proxeneții câștigau aproximativ 1.200 de euro pe zi, de pe urma fiecărei fete. O activitate care a fost extrem de profitabilă și pentru proprietarul apartamentelor.
Numai în contul său curent, bărbatul de 51 de ani, care oficial e angajat șofer de limuzină, deținea puțin peste 100.000 de euro, era proprietarul unei clădiri estimate la 500.000 de euro, al unui Mercedes Vito, o motocicletă Harley-Davidson și alte două vehicule.
În total, ar fi primit în jur de un milion de euro în doi ani de la proxeneți. Șase persoane au fost arestate și acțiunile legale pentru acestea sunt în curs. „Acum, obiectivul numărul unu este continuarea investigațiilor și căutarea patrimoniului în România”, spune François Pérain.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro