Medicii de la INML au făcut, chiar în ziua descinderilor, pe 4 iulie, o examinare preliminară și au verificat fizic fiecare persoană din acel centru, pentru a constata dacă au leziuni, potrivit sursei citate.
Pe lângă verificările fizice, sunt făcute, de asemenea, analize toxicologice, pentru ca anchetatorii să afle dacă vârstnicii primeau prea multe sedative. O parte dintre cei 98 de bătrâni examinați se află în alte 4 centre din Capitală, în vreme ce alții au fost preluați de familii.
Vârstnicii internați în trei azile din Voluntari și Afumați, județul Ilfov, au fost găsiți în urma descinderilor din 4 iulie în condiții inumane: bătuți, fără medicamente și obligați să muncească fără să primească hrană.
Abuzurile au fost dezvăluite în februarie de o investigație jurnalistică realizată de Buletin de București și Centrul de Investigații Media. Investigația a fost publicată inclusiv în Libertatea.
În urma scandalului, Marius Budăi, ministrul muncii din partea PSD, a demisionat din funcție joi, 13 iulie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
bituca • 14.07.2023, 19:01
Medicii trebuiau sa-i verifice pe batrani si inainte de acest scandal. Control periodic. Nu ar fi ajuns in halul asta.
demostene1 • 14.07.2023, 17:55
o sa apara iar vreun medic de-al familiei pandele-firea sa zica ca batranii sunt in stare perfecta de sanatate, mai bine decat tinerii de 20 de ani