„Delta este cu adevărat tulpina dominantă. Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină”, a declarat Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru COVID, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmisă de organizaţie.

Avertismentul specialistei OMS a venit pe fondul creşterii la nivel internaţional a cazurilor cu COVID, cele mai multe fiind înregistrate în Europa.

Potrivit acesteia, Europa a înregistrat în ultima săptămână circa 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de COVID din lume.

Van Kerkhove a mai spus că Europa a reprezentat mai mult de jumătate din cele puţin sub 50.000 de decese globale asociate COVID în ultima săptămână, o creştere cu 5% a deceselor pe tot continentul.

De asemenea, aceasta a adăugat că cazurile de COVID la nivel mondial au crescut în ultimele patru săptămâni consecutive, iar „pandemia se îndreaptă în direcţia greşită în acest moment”.

Săptămâna trecută, Van Kerkhove a mai transmis că renunțarea la mască şi la distanţarea socială sunt de vină pentru creşterea în Europa, iar marți a avertizat că societăţile care se redeschid în emisfera nordică în această iarnă ar putea duce la o creştere a bolilor respiratorii în lunile următoare, inclusiv gripa şi alţi agenţi patogeni.

Urmărește-ne pe Google News