Iulian Ghimpeţeanu şi soţia sa s-au bucurat nespus când medicii le-au dat vestea că vor mai avea un copil. În luna a şasea de sarcină, li s-a spus însă că bebeluşul suferă de sindromul Down şi că ar fi bine să avorteze sub forma unei naşteri provocate prematur.
Femeia este cu psihicul la pământ
“Am ajuns la «Panait Sârbu» şi s-a încercat o tehnică de provocare a naşterii. Nu a reuşit, aşa că s-a aplicat alta, care urma să inducă naşterea în intervalul mai multor ore. Se întâmpla în prima zi de internare. A doua zi, la 4.00 dimineaţa, soţia a intrat în travaliu. Au fost evacuate celelalte paciente din salon, după care a fost abandonată! La 5.00, ea m-a sunat. În maximum jumătate de oră, am ajuns acolo. Era singură în salon, iar copilul aproape că ieşise. Eu am asistat- o. Când eram cu fătul în braţe, am văzut că în spate se afla un medic. Mai târziu am aflat că îl cheamă Tarek Abedou. Mi-a spus că e musulman şi că religia nu-i permite să asiste la un avort”, ne-a povestit bărbatul. Acum, femeia, în vârstă de 39 de ani, se află acasă, într-o stare psihică deplorabilă. Soţul ne-a povestit că încearcă să o facă să uite, însă e aproape imposibil. “Nu ştiu dacă dormim două ore noaptea”, a încheiat Iulian Ghimpeţeanu.
Medicii resping acuzaţiile pacientei
Cu o atitudine superioară, medicul Ciprian Cristescu, purtătorul de cuvânt al maternităţii “Panait Sârbu”, le-a spus, cu dispreţ, jurnaliştilor că atunci “când a venit la spital pacienta, erau de gardă şase medici, astfel că a fost asistată de un medic şi de o asistentă. Nu se pune problema de culpă medicală sau de malpraxis, iar pacienta s-a externat clinic sănătos”. În luna august a anului trecut, cinci bebeluşi au murit arşi, într- un incendiu pornit în salon, în timp ce asistenta de gardă mânca tort cu colegele în altă parte a unităţii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News