Garriott este cel de-al şa­selea turist spaţial, dar e primul care plăteşte o sumă atât de mare, 36.000.000 de dolari, pentru o excursie în afara pla­ne­tei. Æi-a dorit mereu să devină astronaut aşa cum a fost şi tatăl său, însă pro­blemele pe care le are cu vederea au făcut imposibil acest vis.

Acum, el va sta la bordul Sta­ţiei Spaţiale In­ter­na­ţionale timp de 10 zile. De acolo, va transmite în fie­ca­re zi impresiile sa­le as­cul­­tă­­to­rilor mai mul­­tor pos­turi de ra­dio din Sta­tele Unite. Puţină lu­me ştie însă că Ga­rriott şi-a chel­­tuit aproa­pe întreaga avuţie pentru a pu­tea zbura în sp­a­ţiu.

Şi-a cheltuit aproape toată averea pentru dorinţa lui

 Cu o ave­re de puţin pes­te 40 de milioa­ne de do­lari, a­me­ricanul a mărturisit: „Am făcut jocuri vi­deo şi mi-am im­agi­nat uni­ver­suri de­ tot fe­lul. To­tuşi, nimic nu se compară cu o aventură de acest fel. M-a costat a­proa­pe toată ave­rea, dar sunt sigur că voi mai face bani mulţi din jo­curile vi­deo pe care le creez”.
Că­lă­toria sa este, în schimb, una foarte ris­can­tă, mai ales că la ultimele misiuni Soyuz de anul acesta, la întoar­ce­re, capsulele în care se aflau astronauţii au avut nu­meroase probleme teh­nice, care au pus în pericol viaţa „curajoşilor”.

Urmărește-ne pe Google News