reusit sa se mentina in parametri normali de greutate. Din 1984, pregateste zilnic, in medie, doua kilograme din dulcea compozitie. „Oricat de bine ai respecta reteta, tot trebuie sa gusti. La inceput imi venea sa mananc din toate, dar acum doar degust preparatele, ca sa nu iau proportii”, ne-a povestit Doina Tanase, in timp ce imbraca un tort intr-o ciocolata fina, cu miros imbietor. indemanarea si talentul ei in ale ciocolatei i-a convins repede pe marii maestri cofetari, care au ajutat-o sa se perfectioneze la cofetaria Intercontinental, unde a si lucrat apoi 16 din cei 20 de ani de cariera. Nu-i place sa vorbeasca despre clientii de seama care i-au gustat prajiturile, dar am aflat ca a lucrat la multe din ofrandele dulci destinate familiei Ceausescu si ca pe lista „clientilor” ei s-au adaugat, cu timpul, multe nume de ministri si personalitati. De patru ani, „doamna chocolat” este unul din expertii bucatariei Hotelului Marriott.