Revoluţionarii nu renunţă!

Nemulţumiţi că dosarul Revoluţiei a fost clasat de Parchetul General, 50 de revoluţionari au atacat ordonanţa de clasare la Curtea Supremă, încercând să-i oblige pe procurori să reia ancheta.
Cei aflaţi pe străzile Capitalei în urmă cu 26 de ani folosesc astfel ultima şansă pe care o au la dispoziţie din punct de vedere legal pentru ca acest caz să mai fie reluat vreodată. Procedural, se solicită judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie “infirmarea soluţiilor injuste date prin ordonanţele procurorilor Secţiei Parchetelor Militare din data de 14 octombrie şi 10 noiembrie şi reluarea adecvată a cercetărilor în dosarele privind evenimentele din decembrie 1989, de către un grup de anchetatori profesionişti”, potrivit plângerii depuse pe rolul instanţei supreme de membrii Asociaţiei 21 Decembrie. (Dan Băcan)

Restricţii de circulaţie pentru comemorarea Revoluţiei

Eroii martiri căzuţi la Revoluţia din decembrie 1989 vor fi comemoraţi astăzi şi mâine în Capitală.
La Cimitirul Eroii Revoluţiei, în Piaţa Universităţii, dar şi la Romană vor avea loc astăzi ceremonii religioase şi depuneri de coroane de flori. Din această cauză, traficul va fi restricţionat în anumite intervale.
Astfel, între orele 8.45 şi 10.30, circulaţia va fi restricţionată pe Calea Şerban Vodă, de la Şoseaua Olteniţei şi până la strada de legătură dintre Calea Şerban Vodă şi Şoseaua Viilor.
În intervalul 11.30 – 14.30, restricţii vor fi pe Bd. Nicolae Bălcescu, între Piaţa Universităţii şi str. Batiştei (sensul de mers către Piaţa Romană) şi banda IV a sensului spre Piaţa Universităţii, între str. Batiştei şi Piaţa Universităţii, precum şi banda I de circulaţie, între str. Batiştei şi str. Dem. I. Dobrescu, sensul către Piaţa Romană.
Între orele 13.15 şi 13.45, se va circula greu în Piaţa Romană.
Între 16.00 şi 16.15, în Piaţa Universităţii (crucea de piatră din scuarul Bulevardului Nicolae Bălcescu), se vor depune coroane de flori, apoi vor avea loc activităţi de omagiere şi proiectare a unor imagini de la evenimentele din decembrie 1989, în zona Fântânii de la Arhitectură. Traficul rutier va fi restricţionat numai pe momentul traversării spre şi de la punctele menţionate mai sus.
Restricţii vor fi şi mâine, între orele 7.30 şi 10.00, pe Calea Victoriei, între str. Dem I. Dobrescu şi Biserica Kretzulescu (banda de lângă pista pentru biciclişti), pe str. G-ral Berthelot, între 9.30 şi 11.00, dar şi pe Calea Dorobanţilor, banda I, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Dorobanţilor (orele 10.30 – 12.00).

Urmărește-ne pe Google News