Bărbatul a fost internat, pe rând, la secțiile interne, infecțioase și, într-un final, la ATI, dar cadrele medicale nu au reușit să-l salveze.

„Persoana la care s-a confirmat infecţia cu virusul West Nile a avut şi alte comorbidităţi, fiind internată, pe rând, la secţiile interne, infecţioase şi în cele din urmă la ATI. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea vieţii bărbatului în vârstă de 76 de ani”, a declarat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş.

47 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile înregistrate în această vară

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile, 3 iunie, până în 5 septembrie s-au înregistrat 47 de cazuri.

Dintre acestea, 40 de cazuri au fost confirmate şi șapte sunt probabile de infecţie cu virusul West Nile. Au fost înregistrate patru decese, trei în judeţul Suceava şi unul în municipiul Bucureşti.

Ce recomandă INSP populației

INSP recomandă populaţiei: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Urmărește-ne pe Google News