Această uriașă operațiune a fost declanșată în urmă cu aproximativ patru luni pornind de la niște informații obținute de ofițeri sub acoperire care au acționat în zonele centrelor comerciale, precum Complexul ”Dragonul Roșu”, de la marginea Capitalei. Din aproape în aproape, investigatorii de la IPJ Giurgiu au ajuns la membrii grupării care își plasa marfa în standurile complexelor comerciale sau o vindea pe internet la prețuri care sfidau orice concurență. Când falsificarea de îmbrăcăminte la nivel industrial a fost probată, judiciariștii giurgiuveni au declanșat ultima parte a operațiunii considerată a fi una dintre cele mai ample din ultimii ani. Asaltul asupra fabricii de haine false.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Fabrica de haine falsificate, ”vecin” și furnizor pentru Complexul Comercial ”Dragonul Roșu”

Oameni cu afacerea în sânge, membrii grupării își făcuseră fabrica de falsificat îmbrăcăminte la doi pași de Centru Comercial ”Dragonul Roșu”, din Capitală, loc în care ajungeau falsurile. Hainele făcute la mașinile de cusut mânuite de șase români pricepuți la croitorie erau apoi distribuite la standurile respectivului complex, dar ajungeau și în alte zone din țară prin livrări făcute în urma vânzărilor de pe internet. În urma acțiunii de amploare au fost confiscate peste 31.000 de produse contrafăcute a căror valoare a fost estimată la peste 100.000 de euro, cinci prese electronice pentru imprimarea mărcilor pe bază de vopsea chimică, trei mașini de cusut electronice și șapte dischete-piratate care conțineau programe de mărci cunocute la nivel mondial pentru care, firește, nu exista licență. Perchezițiile au vizat opt adrese – patru la membrii grupării și paru la halele în care funcționau 48 de standuri din Complexul Comercial ”Dragonul Roșu”.

Haine de peste jumătate de milion de lei, confiscate

În afara faptului că au rămas fără fabrica în care falsificau îmbrăcăminte la nivel industrial, membrii grupării au fost amendați, în total, cu 120.000 de lei și li s-a confiscat întreaga marfă găsită în depozite, haine în valoare de peste jumătate de milion de lei. Șase  persoane implicate acestă poveste au ajuns la audieri, în fața judiciariștilor giurgiuveni. Ei sunt cercetați pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News