Un intreg cartier tinut in sah de o minte bolnava. Un individ fara capatai care ameninta la tot pasul ca va omori pe cineva. Acum doua seri, Marian Trandaf (43 ani), din Bucuresti, si-a pus in aplicare diabolicul plan. A cumparat un topor si un cutit si si-a casapit mama.

Case vechi, uitate parca de timp in buric de Capitala, la o aruncatura de bat de Biserica Armeneasca. Oameni care se stiu de zeci de ani isi duc linistiti povara batranetii si isi cresc copiii si nepotii. Se aduna unul cate unul, atunci cand aud de numele lui Marian, criminalul care si-a ucis cu salbaticie mama. Il cunosc de cand era un tanc. In ultimii ani insa, innebunise, iar drumurile la Spitalul de Neuropsihiatrie erau tot mai dese. De cate ori facea scandal in curte, il linisteau doar doi barbati ? copii ai unei vecine ? pe care ii stia de frica. ‘Oricum
nu aveti ce sa-mi faceti. O sa omor doi-trei, dar la inchisoare nu ajung. Am certificat de nebun. Le spun ca am auzit voci si o sa ma duca la spital, le zicea mereu cel care avea sa devina asasin. Marti, dupa cateva zile in care nu-si mai luase medicamentele, cu Marian s-a intamplat ceva straniu. Ravasit dupa o discutie aprinsa cu iubita sa, Florica Mustafa, barbatul s-a dus la un magazin si a cumparat un ciocan si un cutit.

‘In casa nu aveau cutite, ci numai razatoare speciale pentru ca  biata mama lui il stia in stare de orice. Ii era frica sa nu o taie ca si pe iubita lui. Pana la urma, tot de cutit a murit saraca. Si pe noi a vrut sa ne omoare, ne-a amenintat de multe ori ca baga cutitul in noi…., ne-a spus Valeria Vanea, o vecina.

Cu armele albe bine ascunse, Marian a asteptat caderea noptii si, cand septuagenara a adormit, s-a napustit asupra ei. A lovit-o de mai multe ori cu ciocanul in cap dupa care, ca si cum nu ar fi fost de ajuns, a dat lovitura mortala: i-a taiat gatul femeii de la o ureche la alta. Apoi, cu calm, a sunat la politie si salvare. Cand a fost incatusat, chiar langa cadavrul insangerat al celei care i-a dat viata, Marian Trandaf a suierat cu satisfactia bolnavicioasa, sinistra si neinteleasa a asasinului feroce: ‘A fost frumos sa o omor pe mama!. Apoi, usile masinii care l-au dus in arest s-au inchis in urma sa.

A pastrat bani de inmormantare

Atunci cand a fost retinut de politisti, Marian Trandaf avea in buzunare aproape 800 de euro. Erau bani pe care sora lui, plecata la munca in Italia, ii trimisese. Barbatul le-a spus cu cinism anchetatorilor ca din acesti bani primiti a cheltuit o mica parte pe ciocanul si cutitul pe care le-a cumparat pentru a-si ucide mama, iar restul l-a pastrat pentru a o ingropa. Ieri, sicriul in care va fi inmormantata Niculina a fost adus in casa unde aceasta a locuit mai bine de 30 de ani.

Inainte de crima s-a certat cu iubita

Vecinii lui Trandaf erau ieri ingrijorati pentru concubina barbatului. Dupa o relatie de doi ani, femeia voia sa se desparta de el. Lucru firesc, spun apropiatii, din moment ce Marian era sa o omoare de doua ori. ‘A injunghiat-o o data, cand era la spitalul 9 si altadata cand erau in Suedia, ne-a povestit un vecin. Marti dimineata, Marian si Florica Mustafa au fost vazuti iesind impreuna din casa. Apoi, barbatul s-a intors singur si nervos, iar femeia n-a mai fost vazuta.

Urmărește-ne pe Google News