La 31 de ani, ploiesteanul Alexandru Dumitrescu lucreaza ca ghid pentru celebritati in cea mai mare fabrica de automobile din Europa, Volkswagen, din orasul Wolfsburg.

A ajuns in Germania, in orasul Wolfsburg, impreuna cu mama sa, in 1988, cand avea numai 11 ani, iar asta se cunoaste atunci cand vorbeste in romaneste. In schimb, stapaneste la perfectie alte patru limbi de circulatie mondiala, fara de care nu ar putea ocupa o pozitie-cheie in cadrul celei mai mari companii auto europene, cea de ghid VIP. ‘Eu insotesc delegatiile oficiale care fac un tur al fabricii Volkswagen din Wolfsburg. De la presedinti de state, ambasadori, pana la vedete din showbiz, spune Alexandru.

Nu se intoarce in tara decat in vizita

Chiar daca fisa postului ii interzice sa nominalizeze persoanele importante carora le e ghid, recunoaste ca printre ultimele VIP-uri cu care a facut cunostinta s-au numarat cantaretul Seal si modelul german Heidi Klum, Sandra cu Michael Cretu si trupa Scorpions. Desi vorbeste cu nostalgie despre copilaria petrecuta in Romania, Alexandru nu are de gand sa se mai intoarca in tara natala decat pentru a-si vizita rudele. In Germania are acum tot ce a visat: casa, afaceri, prieteni, printre care si cativa romani, si s-a obisnuit cu stilul de viata al nemtilor.

 

Urmărește-ne pe Google News