- Explicațiile Jandarmeriei pentru turiștii israelieni agresați: ”unii foloseau taxiurile pentru a pleca de la protest”
- Dosar penal în cazul jandarmului care ar fi lovit protestatari. Procurorii militari s-au sesizat din oficiu
- Un jandarm din Prahova a scris o poezie inspirată de violențele din Piața Victoriei: „Românii nu mai sunt uniți/ Își dăruiesc lacrimi și sânge!”
„Eram informat în permanenţă de către comandantul care acţiona pe zona respectivă că sunt atacaţi cu sticle incendiare. La un moment dat, din teren mi-a venit informaţia că în zona Mihalache există o maşină de unde au văzut efectivele mele că sunt scoase aceste sticle”, a declarat maiorul Laurenţiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, la Antena 3.
Întrebat dacă a identificat a cui era maşina, Laurenţiu Cazan a răspuns: „Da, se fac cercetările”.
De asemenea, Laurenţiu Cazan a mai spus, la un alt post de televiziune, că atunci când colegii lui interveneau pentru restabilirea ordinii la protestul din 10 august, au fost observate persoane violente care se aprovizionau cu sticle incendiare pentru „a acţiona”.
„Pe timpul restabilirii ordinii publice, aţi văzut că modul nostru de acţiune a fost direcţionat în principal către zona Titulescu – Buzeşti. Tot acolo am avut şi principalele probleme cu acea baricadă, acele incendii. (…) Pe zona Ion Mihalache, vă spun în momentul în care colegii noştri acţionau pentru a îndepărta persoanele turbulente, a fost observată un auto, o maşină cu sticle incendiare, i-am văzut pur şi simplu când se aprovizionau din acea maşină pentru a acţiona”, a declarat la TVR1 Laurenţiu Cazan.
Tot atunci, coordonatorul jandarmilor de la protestul din 10 august și-a cerut scuze față de cei care au suferit: „Îmi asum tot”.
VEZI AICI o discuție emoționantă dintre câțiva protestatari care preparau cocktailuri Molotov și o femeie, surprinsă în seara mitingului diasporei din 10 august!
Citește și: Povestea din spatele fotografiei virale cu jandarmul care stă pe un scaun, după intervenția din Piața Victoriei. Cum a fost realizată ”Cumințenia pământului”