„Ofer cele mai profunde condoleanţe rudelor supravieţuitoare ale celor care au fost ucişi”, a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, care a recunoscut că bărbatul vizat era „doar o victimă nevinovată, la fel ca și celelalte persoane ucise în mod tragic”.
Ne cerem scuze şi vom face tot posibilul să învăţăm din această greşeală oribilă.
Lloyd Austin;
Potrivit oficialului american, lovitura a avut loc „pentru a preveni ceea ce se credea a fi o amenințare iminentă pentru Aeroportul Internațional Hamid Karzai”.
Printre cei uciși a fost Zemari Ahmadi, în vârstă de 43 de ani, care lucra ca inginer pentru o organizație de caritate din California.
„Știm acum că nu a existat nicio legătură între domnul Ahmadi și ISIS, că activitățile sale din acea zi erau complet inofensive și nu erau deloc legate de amenințarea iminentă cu care credeam că ne confruntăm și că domnul Ahmadi era la fel de nevinovat ca și ceilalți uciși în mod tragic”, a spus Austin.
Atacul cu dronă din 29 august de la Kabul a ucis zece civili, printre care şapte copii.
Cu trei zile înainte, cel puţin 170 de persoane, printre care trei cetățeni britanici și 13 militari americani, au fost ucişi în atacul terorist de lângă aeroportul din Kabul, după ce un sinucigaș s-a detonat în mulțime.
„Nicio armată nu lucrează la fel de mult ca a noastră pentru a evita victimele civile. Când avem motive să credem că am luat vieţi nevinovate investigăm şi, dacă acest lucru este adevărat, îl recunoaştem”, a declarat și generalul Kenneth McKenzie, şeful forţelor americane în Afganistan.
„Este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fi avut legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K) sau să reprezinte o ameninţare directă pentru forţele SUA”, a declarat presei generalul Kenneth McKenzie.