Aniversarea de 55 de ani a primei doamne a ţării a avut loc sâmbătă la un restaurant sibian. Născută pe data de 2 noiembrie, Carmen Iohannis a refuzat să organizeze vreo petrecere acum 9 zile, considerând- o nepotrivită în contextul teribilului accident din Bucureşti.
Deşi invitaţiile fuseseră lansate pentru sâmbătă, 31 octombrie, sărbătorita a anulat tot. În schimb, şi-a anunţat prietenii că întâlnirea aniversară a fost reprogramată pentru sâmbăta trecută, la ora 14.00.
Restaurantul a fost unul în care au avut loc simultan mai multe petreceri, preşedintele Klaus Iohannis alegând să nu se ascundă de privirile cetăţenilor. Astfel, el a participat la aniversarea soţiei alături de acelaşi grup de prieteni cu care îşi petrece timpul liber.
Au lipsit de această dată consulul onorific al Austriei, Andeeas Huber, dar şi Marius Vecerdea, antrenorul de tenis al preşedintelui.
Dimineaţă a mers la biserică
“Nu a fost o petrecere, a fost un prânz urmat de o cină. Muzica a fost în surdină, nu s-a dansat, am stat de vorbă între noi, cum facem de fiecare dată când ne întâlnim. Şi de când domnul Iohannis este preşedinte, ne întâlnim destul de rar. Nu am discutat politică, niciodată nu vorbim politică atunci când ne întâlnim, doar am povestit întâmplări din tinereţe, de acum 20 de ani”, a declarat pentru Libertatea unul dintre invitaţii primei doamne.
Acesta nu a dorit să-i publicăm numele, dar a mai adăugat că familia Iohannis era extrem de afectată de evenimentele din ultimele zile. Invitaţii primei doamne, în număr de peste 20, în majoritate cadre didactice, angajaţi ai Primăriei Sibiu sau oameni de afaceri, s-au întreţinut până aproape de miezul nopţii.
Întâlnirea a fost una destul de solemnă, iar duminică dimineaţă soţii Iohannis au participat la slujba obişnuită, la Catedrala Evanghelică din Sibiu. Spre prânz, preşedintele a plecat cu coloana oficială către Bucureşti.

Preşedintele a ieşit seara printre protestatari

Aseară, cu câteva minute înainte de ora 20.00, preşedintele Klaus Iohannis a mers în Piaţa Universităţii, alături de protestatari. Imediat a fost înconjurat de oameni. Unii agitau pancarte, alţii strigau “Colectiv! Colectiv!” şi “Nu plecăm!”.
Zâmbitor, Iohannis i-a ascultat pe manifestanţi şi nu a ţinut vreun discurs. Cu câţiva oameni mai puţin agitaţi chiar a reuşit să vorbească preţ de câteva minute. După jumătate de oră, la 20.23, s-a retras împreună cu gărzile de corp.
Protestele din Bucureşti, dar şi din ţară au scăzut în intensitate de la o zi la alta. Aseară, în cea dea şasea zi, în Piaţa Universităţii din Capitală erau puţin peste 1.000 de oameni cu steaguri şi pancarte.
Foto: Alex Dobre

Urmărește-ne pe Google News