Liviu Fădoraş (32 de ani), angajat al unei bănci din Rădăui, judeţul Suceava, a început încă din luna septembrie să lichideze conturile la care avea acces. Bărbatul a reuşit să creeze un fel de „suveică”, prin acoperirea periodică a unor conturi pe care iniţial le lichida. Astfel, operaţiunea nu a fost sesizată de colegii săi sau de către cei care ar fi trebuit să-i controleze activitatea.
Timp de trei luni nimeni nu a observat lipsa banilor
Pe parcursul lunilor septembrie, octombrie şi noiembrie, bărbatul a „rulat” banii din aceste conturi la jocurile de noroc, în speranţa unui câştig din care avea să acopere suma de 250.000 de lei, pe care o furase. Mai mult, la sfârşitul săptămânii trecute, Fădoraş a furat şi dintr-un automat de schimb valutar aproximativ 24.000 de euro, pe care i-a pierdut tot la jocuri de noroc. Pentru că şi-a dat seama că nu mai are nici o şansă să pună banii la loc, suceveanul s-a predat, luni, la poliţie.
Fădoraş este căsătorit şi nu are copii, soţia sa fiind plecată la muncă în străinătate.
A vrut să se sinucidă pentru 110.000 de euro
Un caz similar s-a consumat în Bucureşti, la începutul acestui an, când Robert Cătălin Pascu, director al Agenţiei Bancpost-Drumul Taberei, a devalizat în patru rânduri vistieria unităţii pe care o conducea.
Cei peste 110.000 de euro furaţi au fost jucaţi până la ultimul cent în mai multe cazinouri din Capitală. Ruinat şi speriat că va fi închis, Pascu s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc încercând să se sinucidă. A scăpat ca prin minune şi, de aproape un an, îşi duce viaţa prin spitale şi prin clinici de recuperare.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!