„Știm că Roman, soția și copilul lui se aflau în satul Iahidne, lângă Cernihiv, când ocupanții au invadat pe scară largă țara. A trebuit să se ascundă, împreună cu un grup mai mare într-un adăpost. La un moment dat, Roman a ieșit din subsol și nu s-a mai întors la familia lui. Apoi am aflat că a fost împușcat”, a declarat Tatiana Jdor. directorul stației.

Nu știm data exactă a morții lui. Ultima dată când a contactat redacția a fost în dimineața zilei de 5 martie. Și deja după-amiaza nu am putut lua legătura cu el.

Tatiana Jdor, directorul postului Ditineț, Cernihiv:

Trupul lui Roman a fost găsit într-o groapă comună, după retragerea armatei ruse. Colegii de la Ditineț TV au anunțat o strângere de fonduri pentru Antonina, soția defunctului.

Al optulea jurnalist ucis în război

Potrivit Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), o organizație nonguvernamentală independentă americană, cu sediul în New York, a fost al optulea ziarist ucis în războiul din Ucraina.

ONG-ul a prezentat o hartă cu locurile în care au murit ceilalți șapte jurnaliști.

Potrivit CPJ, pe 12 aprilie, o echipă de filmare a postului de televiziune de stat rusesc Rusia-1 a fost atacată în orașul ucrainean asediat Mariupol, iar Irina Kuksenkova, corespondentul de la fața locului, a fost rănită. 

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia 

Urmărește-ne pe Google News