Joblandia reprezintă programul național prin care liceenii din întreaga țară pot avea acces la un mix de vizite în peste 80 de companii în Școala Altfel, Săptămâna Verde sau oricând, pe întreaga durată a anului școlar. Până pe data de 4 noiembrie, încă 100 de licee se pot înscrie, gratuit. Locurile se vor aloca în ordinea înscrierilor. Diriginții pot accesa platforma www.Joblandia.ro

Scopul proiectului este acela de a orienta tinerii liceeni în carieră, prin vizite semnificative în diferite industrii, dar și prin ateliere despre configurarea CV-ului și a scrisorii de intenție necesare pentru școli de vară sau programe de voluntariat. Din acest an, Joblandia a lansat „Tabăra de viitor și de imaginație”, cu ajutorul Cristinei Andone, scriitor Nemira și Univers.   

„Tinerii merită să fie inspirați de cei care și-au găsit drumul”

Cristina Andone, scriitor, a făcut declarații despre programul Joblandia:

,,Pentru mine, Joblandia este acel cadru în care liceenii pot ”degusta” diferite domenii, diferite industrii, și mai ales se pot întâlni cu oameni pasionați de ceea ce fac, chiar acolo unde aceștia lucrează. Eu, una, mi-am găsit pe dibuite drumul: am făcut pian, apoi liceu de matematică-fizică, din nou schimbare de ritm cu Facultatea de Filologie la Universitatea București, un popas în lumea corporațiilor și a publicității și, în fine, drumul meu adevărat. Cel de scriitor-călător: un scriitor care merge mult pe teren, în sate și orașe, și recuperează frumusețe.

„Tinerii merită să fie inspirați”

Dacă ar fi existat Joblandia când eram în liceu, dacă aș fi putut vizita măcar o editură, aș fi salvat minim 10 ani de căutări. Și aș fi avut, probabil, încă 10 cărți publicate. De aceea mă pasionează ideea acestui proiect și am fost voluntar în laboratorul de strategie în care Joblandia a luat naștere, acum 2 ani. Tinerii merită să aleagă după ce au văzut cu ochii lor cum arată domeniile pentru care urmează să învețe. Tinerii merită să fie inspirați de cei care și-au găsit drumul”, a spus Cristina Andone, scriitor. 

În următoarele patru săptămâni, în fiecare vineri, este Open Day la HR Club pentru înrolarea liceelor în Joblandia.

Urmărește-ne pe Google News