S-a lăsat cu scandal astăzi de dimineaţă în timpul evacuării unor chiriaşi ilegali din centrul Bucureştiului. Rromii, 82 la număr, ocupaseră două case spaţioase din centrul Capitalei, mai exact de pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 33 – 35. Ei s-au certat cu mascaţii şi au ameninţat cu greva foamei.
Locuitorii din zonă au semnalat scandalurile, tâlhăriile şi beţiile chiriaşilor ilegali, mai ales că aceştia se dedau la furturi şi ameninţarea cu moartea a vecinilor care erau îngroziţi şi speriaţi pentru viaţa lor.
Pe linia ilegalităţilor comise se număra inclusiv branşarea frauduloasă la reţelele electrice din zonă cu care sustrăgeau curent pentru folosul propriu, punându-se în pericol grav prin instalaţiile artizanale pe care le-au creat. Toţi au fost identificaţi şi duşi la fie la secţiile de poliţie, fie la centrele Direcţiei de Asistenţă Socială ale sectorului 2.
Proprietarul clădirii, amendat de-a lungul timpului de mai multe ori de Primăria Sectorului 2, a mai primit în cursul zilei de astăzi încă o amendă de 100.000 lei pentru nerespectarea legii privind curăţenia în zonă. Săptămâna trecută din ordinul primarului sectorului 2, Neculai Onţanu a mai fost evacuată o clădire în care peste 80 de rromi stăteau ilegal de ani de zile.
 

Urmărește-ne pe Google News