recentelor examene de Bacalaureat, cand au vazut ca printre concurenti se afla si deputatul din partea minoritatii poloneze, Longher Ghervazen. El a nu a facut caz de functie si tocmai de aceea s-a inscris la examen ca orice absolvent de liceu, cu emotie si cu speranta ca va trece cu brio de examenul „de maturitate”.
Parlamentarul spune ca a fost nevoit sa-si intrerupa studiile, dupa clasa a X-a, din cauza unei situatii speciale, el ramanand, la vremea respectiva, un fel de „cap de familie”, nevoit sa munceasca pentru a-si intretine familia. Dupa ce a pus pe picioare o afacere in turism si alta in domeniul transporturilor, la 30 de ani Ghervazen a decis sa mearga mai departe: s-a reinscris la liceu pentru a-si continua studiile.
Chiar daca a dat Bac-ul la 32 de ani, parlamentarul nu se simte inferior si considera ca pentru a reusi in viata important e sa fii inteligent. Ghervazen spune ca si fara Bacalaureat si-a condus foarte bine afacerile pe care le avea inainte de a deveni parlamentar. in anul 2002, el a preluat, de la jumatate, mandatul de parlamentar din partea minoritatii poloneze, in locul lui Johan Peter Babias, care a murit. „Nu stiam, cand m-am reinscris la liceu, ca voi ajunge, de pe locul III pe liste, deputat. Am terminat cu specializarea de tehnician in turism si sunt multumit ca am dat si am promovat Bacalaureatul. Acum intentionez sa ma inscriu la facultate, ceva pe domeniul managementului”, spune deputatul. Materiile cu care s-a luptat la Bac sunt: limba romana, ma-tematica, geografia si e-conomia intreprinderilor. Media generala obtinuta e de 7,72, iar „promovatul” marturiseste ca a avut emotii mari in timpul examenelor, uneori atat de puternice, incat abia se putea concentra.
Desi a trecut de mult de varsta la care se da, de regula, Bacalaureatul, deputatul nu se simte inferior altora si considera ca in viata e nevoie sa fii inteligent si sa dai dovada de bun-simt. Pentru perfectionare e nevoie si de studii, pentru ca afli tot felul de lucruri care te ajuta, mai crede el.
Ghervazen spune ca mandatul de parlamentar l-a facut sa se implice si mai tare in programe sociale, in sprijinul elevilor si tinerilor, pentru ca ei „sa nu mai treaca prin ce am trecut eu”. El arata ca a atras finantari importante, care au permis utilarea unor scoli cu calculatoare, cu centrale termice si cu alte dotari neaparat necesare. „in plus, ofer in momentul de fata 75 de burse pe semestru unor copii”, mai spune parlamentarul care ar vrea sa fie cunoscut ca unul care se zbate pentru comunitate, nu ca unul care a fost nevoit sa isi amane studiile.

 
 

Urmărește-ne pe Google News