Dezbaterea care a avut loc la TV Cultura între Jose Luiz Datena și Pablo Marcal a inclus imagini interzise minorilor. În timpul dialogului, Datena – fost jurnalist și prezentator – și-a atacat rivalul politic cu un scaun de fier, lovindu-l în zona toracică și a coastelor.

În urma loviturilor, Pablo Marcal a avut nevoie de îngrijiri medicale. „Pablo Marçal a fost atacat într-un mod laș de José Luiz Datena, care l-a lovit în coaste cu un scaun de fier”, a spus echipa victimei, conform CNN.

Cum se apără Datena după atacul asupra lui Pablo Marcal

Momentul care a stârnit furia lui Datena s-a consumat în momentul în care Pablo Marcal a adus în discuție cercetările care au avut loc asupra lui Datena privind un abuz sexual. Dosarul s-a clasat între timp.

„A venit cu un caz care a fost arhivat, care nici măcar nu a fost investigat de poliție pentru că nu existau dovezi. A fost un caz vechi de 11 ani, care a lăsat urmări grave în familia mea”, a fost explicația oferită de Datena ulterior. Acesta a fost exclus din dezbatere, iar luni candidatul a revenit asupra cazului, susținând că nu regretă acțiunea, deși este conștient că a făcut o greșeală.

Marcal a fost transportat la spital, unde a fost tratat pentru o posibilă fractură în regiunea toracică, acuzând probleme de respirație. Reprezentanții unității medicale susțin că politicianul a suferit traumatisme la piept și la încheietura mânii, însă situația este sub control.

Echipa lui Marcal susține că vor continua cu demersurile necesare pentru ca Datena să răspundă penal pentru faptele sale.

Marcal a comparat atacul asupra sa cu tentativa de asasinat a lui Donald Trump

După scena de la TV Cultural, Marcal a comparat atacul asupra cu tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump și înjunghierea fostului președinte Jair Bolsonaro. „De ce toată această ură?”, s-a întrebat, retoric, Marcal, într-o postare pe Instagram, însoțită de imagini cu toate cele trei atacuri.

TV Cultura a reacționat imediat și a susținut că regretă incidentul petrecut. În studio, după excluderea lui Datena, au rămas ceilalți candidați care și-au depus dosarul pentru poziția de primar al orașului Sao Paulo.

Urmărește-ne pe Google News