Potrivit BBC News, Directorul executiv al Comisiei pentru cartofi din statul Washington, Chris Voigt, a decis să reabiliteze leguma preferată şi să-i redea statutul de produs dietetic. Astfel, de la 1 octombrie, el a trecut la un regim alimentar catalogat cel puţin dăunător de majoritatea medicilor. Chris şi-a propus să mănânce doar 20 de tuberculi de cartofi pe zi, iar la finalul experimentului a observat că a slăbit 10 kg.
El a mâncat 20 de cartofi pe zi, cu preponderenţă de soiuri albe, în special sub formă de piure şi nu a folosit niciun condiment la prepararea acestora. Ocazional, s-a răsfăţat cu cartofi prăjiţi, dar într-o cantitate minimă de ulei vegetal.Timp de 60 de zile, a consumat 1800 de cartofi, cu un aport de 2600 de calorii zilnic.
În cele două luni de regim a pierdut 9,5 kg, iar la prima vizită la medic după regim s-au constatat că are nivelul colesterolului mai mic cu 25%, iar al zahărului din sânge cu 10%.