Potrivit legislaţiei, dacă s-ar fi soldat doar cu incapacitate temporară de muncă, accidentul ar fi fost cercetat de către unitate, iar ITM doar ar fi avizat dosarul. În condiţiile în care femeia a decedat, ITM este cel care cercetează accidentul de muncă.
„Ne-au anunţat că persoana în cauză a decedat în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Floreasca”, a declarat reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba, Vasile Suciu, potrivit Agerpres.
Femeia avea 53 de ani şi lucra ca pirotehnist pe linia de fabricaţie a trasoarelor.
O altă angajată a suferit arsuri pe un antebraţ, fiind externată încă de vineri, 22 mai.
Potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, prezent vineri la Cugir, cele două femei erau angajate „pe post de pirotehniste, adică încarcă încărcătură trasoare în gloanţe”.
Potrivit acestuia, trasorul în cauză a avut o „traiectorie incontrolabilă”, ajungând pe podeaua atelierului, de unde a sărit şi a propagat arderea altor trasoare. Conform acestuia, într-o fabrică de armament se întâmplă „destul de des” incidente, dar în majoritatea cazurilor ele sunt fără urmări grave.
Fabrica de Arme Cugir produce pentru piaţa civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar se produc AKM-uri, produse care fac obiectul contractelor externe.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro