„Cu regret, vă aducem la cunoștință încetarea din viață a puiului de delfin cunoscut publicului cu numele «Baby». Facem precizarea că acesta este produsul de concepție a două variații ale specie Tursiops truncatus Gilly, provenite din areale diferite. Contrar evoluţiei favorabile a puiului născut în captivitate, decesul a survenit subit”, au transmis reprezentanţii Delfinariului Constanţa, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, rezultatul examinarii anatomo-patologice a evidenţiat existenţa afectării organelor vitale, în principal plămânii şi ficatul, de natură acută, incompatibilă cu viaţa.

„Având în vedere evoluția bruscă a acestei afecțiuni, nu putem exclude o componentă genetică. Realitatea obiectivă la nivel global indică o rată scăzută de supraviețuire a puilor de mamifere marine născute în captivitate”, au mai transmis reprezentanţii Delfinariului Constanţa.

Puiul de delfin Baby s-a născut pe 8 martie.

În luna martie, conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a anunţat că la Delfinariul Constanţa s-a născut primul pui de delfin în captivitate, fiind o premieră în România.

Tatăl acestuia era un delfin din Ucraina, aflat la Delfinariul din Constanţa, iar micul delfin era supravegheat nonstop de specialiştii instituţiei.

Urmărește-ne pe Google News