Cuprins:
Duminică, la ora 12, va avea loc slujba de înmormântare, la Cimitirul Bellu ortodox.
Cine a fost Dumitru Popescu
Dumitru Popescu a devenit absolvent de științe economice în 1951. Doi ani mai târziu, în 1953 a intrat în Partidul Muncitoresc Român. A activat ca jurnalist la publicații precum Contemporanul, Scânteia tineretului și Scânteia, în anii 1950 și 1960.
Cu ocazia pregătirii congresului Uniunii Tineretului Muncitor, în 1956, Nicolae Ceaușescu l-a invitat pe acesta să ocupe funcția de redactor-șef al ziarului „Scînteia Tineretului”, unde a rămas până în 1960.
A fost director general la Agerpres, vreme de doi ani. După o pauză de trei ani, în 1965, a revenit în jurnalism ca redactor-șef, la Scînteia, unde a lucrat până în 1968.
Dumitru Popescu a fost vicepreședintele Comitetului de Stat pentru Cultură, în perioada 1962-1965. A fost primit în Comitetul Central al P.C.R, unde a înaintat rapid în funcție. Din anul 1969 a făcut parte din Comitetul Politic Executiv (CPEx).
Dumitru Popescu, om de încredere al lui Nicolae Ceaușescu
A devenit un om de încredere al lui Nicolae Ceaușescu, în anii 1970, contribuind semnificativ la construirea cultului personalității dictatorului comunist. Dumitru Popescu a fost președinte al Consiliului Culturii și Educației Socialiste, între anii 1971 și 1976.
De altfel, porecla „Dumnezeu” a fost menită să sugereze întâietatea opiniilor lui Popescu în aplicarea cenzurii politice.
După căderea regimului comunist, începând cu anul 1990, Dumitru Popescu a redactat memorii cu privire la era comunistă.
Activitatea politică a lui Dumitru Popescu
În 1953 s-a înscris în Partidul Muncitoresc Român. A devenit vicepreședinte al Comitetului de Stat pentru Cultură și Artă, în 1962, funcție ce a avut-o până în 1965.
A devenit, în același an, membru al Comitetului Central al P.C.R. A rămas aici până la căderea regimului politic (1989).
Din anul 1968, a fost secretar al Comitetului Central, iar un an mai târziu a devenit membru al CPEx (Comitetul Politic Executiv) al Comitetului Central.
A fost deputat în Marea Adunare Națională în sesiunile din perioada 1965 – 1989.
În 1981 a devenit rectorul Academiei de învățămînt social-politic „Ștefan Gheorghiu” din București, universitate exclusiv specializată în recrutarea cadrelor Partidului Comunist Român.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!