În apartamentul cu trei camere din Călăraşi în care locuiesc 9 suflete era, ieri, tristeţe mare. Capul familiei, Marin Marian, plecat în urmă cu trei săptămâni în cursă spre Olanda, îşi dăduse ultima suflare departe de casă şi de cei dragi.
Vineri seară, omul şi colegul său au oprit TIR-ul într-o parcare din Santander, Spania, pentru a trage un pui de somn. Marian a dormit fericit, povestindu- i partenerului său de drum cât de mult îşi dorise acest job. Sâmbătă dimineaţă însă, bărbatul nu s-a mai trezit.
Colegul lui a chemat ambulanţa, dar medicii nu au putut decât să constate decesul. Înainte de a pleca mai departe la drum, acesta din urmă a sunat- o pe soţia lui Marian pentru a-i da cumplita veste.
Femeii aproape că nu i-a venit să creadă ce aude. Însă după ce a realizat că acesta este crudul adevăr, şi-a adunat familia, adică 11 din cei 13 copii, şi au încercat să facă un plan pentru a-şi aduce acasă soţul şi părintele.
Însă după câteva convorbiri telefonice cu spitalul, cu firma de servicii funerare care l-a preluat pe Marian, dar şi cu cei de la consulat, au realizat că nu au posibilitatea să aducă în ţară trupul neînsufleţit al omului pe care l-au iubit enorm. Şi asta pentru că taxele pentru repatriere ajung la 6.000 de euro, bani de care familia nu beneficiază.
“A murit în Spania, muncind pentru cei 13 copii. Sunt pur şi simplu disperată. Nu vreau decât să-l văd acasă, să pot să-l înmormântez creştineşte şi să-i aprind o lumânare la căpătâi”, ne-a şoptit, printre lacrimi, Daniela, soţia lui Marian.

Văduva are nevoie de ajutor pentru a-l aduce acasă

Familia Marin are mare nevoie de suport financiar pentru a putea aduce în ţară trupul neînsufleţit al celui care le-a fost tată şi soţ. Cei care vor să doneze o sumă cât de mică o pot face în conturile deschise la Raiffeisen Bank, pe numele Măhui Lili Nicuşor.
RO78RZBR0000060017715845 – cont în lei
RO34RZBR0000060017715861 – cont în euro

Urmărește-ne pe Google News