Un alt valoros artist roman a plecat dintre noi. Ion Dolănescu, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară, s-a stins din viaţă, ieri, în jurul orei 16.00.

S-a stins acasă, in braţele unei prietene de familie

Ion Dolănescu a murit la 65 de ani, ca urmare a unui stop cardiac. Un echipaj SMURD s-a deplasat la locuinţa artistului, unde timp de o oră s-a încercat resuscitarea sa. Se pare că Ion Dolănescu suferea de ciroză, avea probleme mai vechi cu inima şi chiar suferise patru preinfarcturi. Interpretul a murit în braţele Ilenei Constantinescu, o cântăreaţă apropiată familiei.

Ion Dolănescu s-a născut în miez de iarnă, la 25 ianuarie 1944, în comuna Perşinari, lângă Târgovişte, într-o famile numeroasă, în care toţi ai lui cântau. A fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi interpreţi de muzică populară din România din perioada comunistă, albumele sale cunoscând, ani la rând, un mare succes. Cu toate acestea, a fost interzis o bună perioadă de timp pe vremea lui Ceauşescu, astfel că, în ultimii ani de comunism, cântăreţul îşi serba ziua de naştere pe ascuns, la fel ca alţi colegi de breaslă: Tiberiu Ceia, Maria Ciobanu sau Irina Loghin, care reuşiseră, într-un fel sau altul, să deranjeze regimul cu popularitatea şi succesul la care ajunseseră.

Artistul a fost căsătorit doar câţiva ani cu Maria Ciobanu, în urma acestui mariaj născându- se Ionuţ Dolănescu. De asemenea, el mai are un fiu, Dragoş, dintr-o relaţie cu o costaricană. A fost un interpret cu o discografie semnificativă, cu numeroase înregistrări la radio şi la televiziune şi cu o bogată activitate concertistică. A avut o mulţime de melodii interpretate în duet cu fosta lui soţie, Maria Ciobanu, iar succesul lor a fost încununat când au apărut pe scenă alături de fiul lor, Ionuţ Dolănescu. Ion Dolănescu a cochetat şi cu politica, el fiind ales în perioada 2000-2004 deputat în judeţul Ilfov pe listele PRM.

Ionuţ: «E o lovitură grea»

Ionuţ Dolănescu (foto stânga), fiul Mariei Ciobanu şi al regretatului artist, a sosit la casa din zona Rosetti la o jumătate de oră de la moartea tatălui său. “M-a luat pe neaşteptate. E o lovitură grea. Nu pot să vorbesc despre asta acum”, a declarat, copleşit de durere, Ionuţ.

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News