Poate că unii îl cunosc după ce a participat la „Chefi la cuțite”, alții poate i-au gustat preparatele pe care le pregătea cu multă pasiune sau chiar l-au întâlnit la cursurile de gastronomie. Chef Liviu Chiorpec a murit după o lungă luptă cu o boală necruțătoare, anunță apropiații săi pe rețelele de socializare.
Printre aceștia s-a numărat și chef Cătălin Scărlătescu, bun prieten cu Chiorpec și care s-a revăzut la emisiunea „Chefi la cuțite”, unde i-a oferit și Cuțitul de Aur. „Drum bun, prieten drag! Dumnezeu să te odihnească în pace”, a scris Chef Scărlătescu pe Facebook.
„E o dimineață în care îmi moare un prieten după o lungă și demnă luptă cu cancerul. Liviu Chiorpec, astăzi este doar despre tine și Sauvignonul va fi de acum încolo despre tine. Mi-e trist, mi-e frig, mă gândesc că cei buni și cu lumini în suflete pleacă prea brutal, prea rapid din viața ta. Ne-am cunoscut călcându-ne pe picioare la cursurile de tango și am continuat povestind despre mări, țări și cărți, iubiri pierdute și piruete ale vieții. Ne-am dus alături anii îmblânzindu-i cu șampanie și Sauvignon Blanc, căutând în noi sunete și forme. Să-i înveți, dragă Liviu, pe cei de sus, să bea șampanie la micul dejun”, este mesajul postat de Raluca, o apropiată a lui Liviu.
Cine a fost Chef Liviu Chiorpec
Liviu Chiorpec era de profesie inginer, dar a devenit bucătar după ce a muncit 20 de ani într-o corporație. „Cine sunt? Liviu Chiorpec, bucătar, din alegere sau predestinare, inginer, de meserie, fost corporatist, 20 de ani, reinventat, că tot e la modă… Acum sunt private chef. Gătesc la mine acasă, la tine acasă, la cine vreau eu acasă”, spunea când și-a făcut apariția în platoul de la „Chefi la cuțite”, în octombrie 2019.
Tot atunci, acesta a povestit despre relația de prietenie pe care o avea cu Chef Cătălin Scărlătescu. „L-am cunoscut acum vreo patru sau cinci ani, cum le stă bine bărbaților, într-un wine bar, la o sticlă de șampanie. (…) Ne întâlnim rar, dar oamenii când se apropie, nu au nevoie să se vadă în fiecare secundă”, spunea Liviu Chiorpec.
Corporatistul reinventat era profesor de gastronomie la o școală de cooking. Până să ajungă să le pună oamenilor mâncare în farfurie, el a lucrat într-o multinațională, însă în timpul liber îi plăcea să gătească pentru prieteni. Modelul său a fost întotdeauna tatăl lui.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro