Maria Cocoru devenise proprietară pe acest teren în 2005, în baza unei dispoziții a primarului general al Capitalei din acea perioadă, Adriean Videanu.

În prezent, „războiul” în instanță dus de Maria Cocoru cu administrațiile din București și cu autoritățile de control care au sancționat-o de-a lungul ultimilor ani este suspendat, potrivit informațiilor obținute de Gândul.

Asta după ce femeia a decedat, potrivit unei decizii date de magistrații de la Curtea de Apel București într-un proces care a avut termen data de 25 septembrie.

Maria Cocoru era intimat pârât într-un dosar civil care avea ca obiect constatarea nulității unui act juridic. Partea reclamantă în dosar este Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu”.

Procese suspendate până la stabilirea moștenitorilor

Până la introducerea în cauză a moștenitorilor Mariei Cocoru, judecarea procesului respectiv este suspendată.

Decizia magistraților de la Curtea de Apel București este „irevocabilă” și arată că instanța nu mai poate continua judecata în acest dosar până când nu se certifică cine sunt moștenitorii Mariei Cocoru.

„În baza art. 243 alin. 1 pct. 1 Vechiul Cod de procedură civilă, suspendă judecata ca urmare a decesului intimatei Cocoru Maria, până la introducerea în cauză a moștenitorilor. Irevocabilă”, a transmis instanța.

Toate procesele Mariei Cocoru vor fi sau sunt deja suspendate, având în vedere că trebuie să fie stabiliți moștenitorii acesteia, potrivit unor surse judiciare contactate de Gândul.

La ultimele termene ale proceselor, instanțele au constatat decesul Mariei Cocoru și a dat noi termene, până la care așteaptă ca moștenitorii să facă dovada că sunt noii proprietari.

Amendă uriașă de la PMB

Unul dintre moștenitorii femeii este Petrică Băjenaru, nepotul Mariei Cocoru, care, potrivit Gândul, ar fi fost în toți acești ani proprietarul din spate al acestui teren.

În octombrie 2023, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a impus o amendă uriașă, de 35 de milioane de euro, pentru proprietara terenului de 12 hectare retrocedat din Parcul IOR.

Primul proprietar al acestui teren de 12 hectare ar fi fost un bărbat care la acea vreme avea vîrsta de 91 de ani. La scurt timp, acesta i-ar fi cedat drepturile litigioase Mariei Cocoru.

Urmărește-ne pe Google News