Născut pe 17 iunie 1949, în comuna Glăvăneștii Vechi, județul Iași, Pavel Coruț a fost ofițer de informații și contrainformații român, colonel al serviciului de contrainformații militare a Armatei Române până în februarie 1990, când a fost trecut în rezervă de către Nicolae Militaru, ministrul apărării naționale a României de atunci.
Pavel Coruț a debutat în viața civilă ca jurnalist, în 1990, semnând la început sub pseudonimul de Paul Cernescu (nume atribuit ulterior unui personaj fictiv din seria Octogonul) și apoi ca scriitor, în 1992, publicând de atunci peste 170 de cărți, romane de ficțiune, de non-ficțiune, de dragoste, motivaționale și de poezii, potrivit Wikipedia.
Totalul cărților publicate de Pavel Coruț a depășit cifra de 4 milioane de exemplare până în 2006, conform spuselor autorului.
Ficțiunea speculativă, istoria, metodele de autoeducare, psihologie aplicată, versurile, cultul strămoșilor, misterele lumii în care trăim, serviciile secrete sunt doar câteva din cuvintele cheie în jurul cărora gravitează opera scriitorului.
Pavel Coruț a fost fondator al Partidului Vieții Românești (PVR). Imnul partidului era Inima românului, cu versurile scrise de Pavel Coruț și interpretate de Daniel Avram. În martie 2000, Partidul Vieții Românești este înregistrat la Tribunalul București.
La alegerile din noiembrie 2000, PVR, într-un clasament al tuturor celor 71 de partide existente în acel moment, ocupa locul 16.
În 2000, conducerea partidului refuza să intre în parlament pe listele PRM. În 26 octombrie 2002 în cadrul forului de conducere al partidului Sfatul Național este propusă dizolvarea partidului de către fondatorul acestuia Pavel Coruț.
„Trăiesc într-un sat din județul Ilfov, din anul 2005. Nu am simpatii, nici antipatii politice. Nu mai cred că națiunea noastră va fi salvată de politicieni, ci de liber întreprinzători. Sunt liber cugetător. Cred numai în Dumnezeu și fac semnul sfânt al străbunilor noștri-crucea. Sunt pus la index ca naționalist și rasist, din cauza mai multor scrieri și emisiuni televizate”, a scris, în 2016, Pavel Coruț pe Facebook.
Foto: Agerpres
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro