Pentru a aduna apa care s-a infiltrat prin acoperiș, asistentele și infirmierele au folosit găleți. Din câte se pare, s-a ajuns la această situație din cauza ploilor abundente din ultimele zile, care au colmatat sistemul de scurgere.

„Debitul ploii a fost mai mare decât capacitatea de filtrare a geotextilului”

A fost afectat holul de la etajul 4, însă, din fericire, activitatea medicală s-a desfășurat normal. Maternitatea din Timișoara are o garanție de cinci ani, motiv pentru care constructorul a rezoltat problema pe cheltuiala proprie.

„Cel mai important este să identifici cauza. În inginerie, reparațiile se fac rapid. Odată ce am găsit diagnosticul, am trecut imediat la remedierea situației. Ce s-a întâmplat? Pe scurt, scurgerea pluvială era protejată cu geotextil pentru a preveni colmatarea cu pietrișul de pe terasa circulabilă. Debitul ploii de ieri a fost mai mare decât capacitatea de filtrare a geotextilului. Nivelul apei a crescut și a depășit limita hidroizolației, infiltrându-se între ferestre și structura de rezistență a clădirii. Infiltrațiile au apărut pe holul de la etajul patru, iar unele punctuale s-au manifestat și la etajul trei”, a declarat inginerul Laurențiu Stavrat, reprezentantul constructorului Erbașu SA.

„Activitatea medicală nu a fost afectată”

Laurențiu Stavrat garantează că, pe viitor, incidente de acest timp nu vor mai avea loc la maternitate, deoarece a găsit soluții pentru debite mai mari de apă.

„Activitatea medicală nu a fost afectată, iar pacienții probabil nici nu au aflat de problemă. La o ploaie obișnuită nu am fi avut această situație. Acum pregătim terasa pentru a face față unor volume de apă și mai mari. Am trecut un test important și am găsit soluții pentru debite mari de apă”, a mai spus acesta.

Maternitatea a fost inaugurată pe 12 august, iar investiția s-a ridicat la 20 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene.

Urmărește-ne pe Google News