A plouat insa mai mult decat in toata aceasta vara.
Conform Institutului de Meteorologie, joi dimineata, intre orele 3.00 si 9.00, in Bucuresti au cazut circa 64 de litri de apa pe metru patrat, iar ploaia a continuat cu intensitati diferite pe durata intregii zile. Astfel, indiferent ca locuiesc la bloc sau la case, bucurestenii au avut de suferit. Stradutele fara canalizare s-au transformat in adevarate lacuri, iar subsolurile blocurilor au fost inundate. Cu toate acestea, autoritatile locale s-au declarat neputincioase si le-au cerut cetatenilor sa aiba rabdare pana se opreste ploaia. „Solutia de moment este sa avem rabdare. Mergem cum putem”, a declarat primarul general Traian Basescu. La randul sau, prefectul Capitalei, Petre Enescu Botezatu, a afirmat ca „monitorizeaza permanent situatia”, tinand legatura cu reprezentantii institutiilor abilitate pentru interventii.
Speriati de ploaie, multi bucuresteni au preferat sa plece de acasa cu autoturismele. Din cauza semafoarelor care in cele mai multe intersectii nu functionau, a numeroaselor balti de pe carosabil si a pasajelor rutiere inundate, coloane de kilometri intregi s-au format pe majoritatea soselelor din oras. Circuland bara la bara, soferii au avut nevoie de ore intregi pentru a parcurge distante relativ scurte. Nici circulatia mijloacelor de transport in comun nu s-a desfasurat in conditii mai bune. RATB a modificat traseele a 8 linii de troleibuz si 12 linii de tramvai din cauza inundarii unor artere, iar tramvaiele si autobuzele de pe alte cateva linii au fost imposibil de utilizat, mijloacele de transport ramanand blocate pe sos. Colentina si Calea Giulesti.

Vor cadea peste 60 de litri pe metru patrat
In zilele urmatoare, vremea va fi instabila si se va raci, iar ploile vor cuprinde, treptat, cea mai mare parte a tarii, informeaza Directia de resort din Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului. In Transilvania si in Maramures vor fi posibile si descarcari electrice. Indeosebi in Carpatii Meridionali, Subcarpatii Munteniei, dar si in Banat si Oltenia cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp, iar pe alocuri 50-60 l/mp.
Vantul va prezenta intensificari in regiunile sudice si la munte.
La Bucuresti vremea va fi instabila, cu ploi si cu multe intensificari ale vantului. Temperatura maxima, mai scazuta decat miercuri, posibil sa nu depaseasca 21gradeC, iar cea minima va fi de 14gradeC.

 
 

Urmărește-ne pe Google News