Doliu în lumea sporturilor cu motor din România! Un accident produs în timpul raliului de la Iaşi s-a soldat, sâmbătă, cu moartea pilotului braşovean Lucian Gîrbacea senior (42 ani). Copilotul său, Tudor Mârza, a scăpat doar cu răni superficiale.

Patronul Hidromecanica din Braşov, Lucian Gîrbacea senior era un afacerist supercunoscut, cu o avere estimată la circa 100.000.000 de euro, căsătorit şi tată a doi copii. Bărbatul, care concura în curse auto din România doar de trei ani, iar în 2008 a ieşit campion naţional la rally sprint, a suferit accidentul în cadrul unei probe speciale de viteză, cu doar 2 km înainte de linia de sosire. Pe o porţiune dreaptă a traseului, între localităţile Popeşti şi Mădârjac, pilotul a pierdut controlul maşinii, un Renault Clio R3, de campionat mondial, care rula cu 140 de kilometri pe oră, pe macadam. Bolidul fost proiectat în singurul copac de pe marginea drumului. “Necaz incredibil! Şi dramă! Fiul său, de 18 ani, se afla în aceeaşi cursă. Nimeni nu a avut curaj să-i spună ce s-a întâmplat. A aflat ultimul şi a suferit un şoc!”, a povestit Gabriel Olariu, secretar general în Federaţia Română de Motociclism. Juniorul renunţase la motociclism în favoarea raliului, gândind ca într-o zi să ajungă “mai bun decât tati”.

Fiul, aflat în aceeaşi cursă, a suferit un şoc

Pilotul a murit pe loc, iar eforturile medicilor din echipajul ambulanţei sosite la faţa locului, care au încercat timp de 40 de minute să-l resusciteze, au fost în zadar.

“Pentru Lucian, raliul, viteza, era un hobby. Însă nu avea suficientă experienţă, şi asta l-a costat viaţa. E o meserie care nu poate fi învăţată într-un an-doi. A fost o eroare fatală de pilotaj – a luat piciorul de pe acceleraţie şi a pierdut direcţia. Maşina e uşoară, pluteşte… Aşa a plutit şi el, dar spre moarte!”, a completat Olariu. Cei prezenţi la faţa locului susţin că, din cauza şocului foarte puternic, Gîrbacea a murit instantaneu: “Plămânii, ficatul, creierul, totul era distrus, fără nici o şansă de supravieţuire”.

Urmărește-ne pe Google News