Deşi încă nu a dat bacalaureatul, Paula ştie că peste doar trei luni îşi va face bagajul şi va pleca departe de casă, unde o aşteaptă o viaţă cu totul nouă.
“Cu un an în urmă şi mie mi se părea incredibil să fiu admisă la o instituţie de un asemenea prestigiu şi să primesc această bursă. Dar pot spune cu mâna pe inimă că imposibilul poate fi depăşit şi că încercarea a meritat din plin”, ne-a mărturisit Paula despre performanţa sa.
Demersul l-a pornit încă de acum un an, când şi-a dat examenul de engleză TOEFL şi un set de teste din matematică, engleză, literatură şi franceză.
Va aprofunda mate şi informatică
“Universitatea are campusuri în New York, Abu Dhabi şi Shanghai, iar eu am ales să merg în Abu Dhabi, pentru că acolo îmi este acoperită bursa integral, de circa 70.000 de dolari pe an”, mai spune tânăra.
În primii doi ani va putea încerca orice curs, fără a alege o anume specializare, iar în următorii doi şi-a propus să studieze aprofundat matematică şi informatică.
Bursa pe 4 ani îi va acoperi toate cheltuielile cu şcolarizarea, cazare, asigurare medicală, două drumuri dus-întors către România pe an şi diferite excursii la sfârşit de săptămână în diferite colţuri ale lumii.
Pentru unul din cele 300 de locuri în cadrul instituţiei în care a fost admisă românca se bat anual între 10.000 şi 15.000 de elevi. Totodată, tânăra a mai fost admisă la alte două şcoli de elită la nivel global, Amherst College şi Dartmouth College, în ambele cazuri tot cu bursă completă.

1.500 de români studiază în SUA

Doar în ultimul an, universităţile americane au acordat burse studenţilor internaţionali în valoare de 9 miliarde de dolari.
“1.500 de români sunt înscrişi în prezent la programe de licenţă, master sau doctorat în SUA . Românii au mari şanse să trăiască visul american dacă învaţă să «se vândă». Pentru a fi admişi nu sunt suficiente rezultatele extraordinare la învăţătură. Sunt olimpici care aplică, dar sunt respinşi, pentru că nu înţeleg procesul de selecţie. Trebuie să aleagă ce li se potriveşte, iar notele mari să fie susţinute de o strategie de aplicare corectă”, spune Sînziana Medveţchi, consilier pentru studii în SUA în cadrul grupului Educativa.

 
 

Urmărește-ne pe Google News