Pentru mulţi, Dubaiul e o destinaţie de vacanţă dacă nu bifată, măcar trecută undeva, într-o listă a dorinţelor. Pentru Gheorghe Şeran, oraşul cu cea mai înaltă clădire din lume, cea mai mare grădină botanică, cel mai mare acvariu şi cel mai luxos hotel e… acasă.
Reporterii ziarului Libertatea l-au intervievat pe cel mai bogat român din Dubai la el “acasă”, în lobby-ul unuia din cele mai luxoase hoteluri din lume, Jumeirah. Gheorghe Şeran ne-a povestit că a ajuns aproape întâmplător în “oraşul viitorului”, în urmă cu 11 ani, pe când era angajat ca poliţist de frontieră în România. “În 2003, mi-am cunoscut soţia – o nemţoaică superbă – la lucru, în vamă.
Un an mai târziu, ne petreceam luna de miere în Dubai, la Sheraton”, îşi aminteşte el primul contact cu lumea arabă. Ţine minte că, ajuns acolo, a ieşit pe balcon şi tot ce a văzut în jur era doar şantier. Se lucra la foc continuu, chiar şi la 50 de grade Celsius.
Tot atunci a zărit o reclamă imensă, unde scria Ski Dubai 2005. L-a pufnit râsul! Era nisip cât vedeai cu ochii şi o căldură toropitoare. Surpriza avea să vină însă în anul următor, când s-a întors şi a schiat chiar acolo.

Nu vinde nimic sub 2.000.000 $

Atunci a început să analizeze piaţa imobiliară din zonă, care, pur şi simplu, exploda de la an la an. Deşi muncea în continuare ca poliţist de vamă, a intermediat vânzarea a opt case din Dubai. Succesul tranzacţiilor l-a mutat rapid în inima emiratului.
“Ca să-mi deschid firmă, a trebuit să găsesc o persoană care să devină sponsor. El figura ca proprietar”, povesteşte afaceristul. După mai mulţi ani în care toate afacerile au fost rulate prin agenţia sa, s-a reorientat. Lucrează pentru Sothebys, o corporaţie multinaţională cu 700 de birouri şi 15.000 de angajaţi.
Are echipa lui, iar el se ocupă doar de vânzările de peste 2 milioane de dolari. Are în portofoliu, printre altele, un hotel de 350 de milioane de dolari, iar în ziua interviului finalizase o supertranzacţie, pentru un apartament de 3 milioane de dolari. Acum e în discuţii avansate pentru o vilă de pe o insulă privată din Abu Dhabi, de 14 milioane de dolari. Cel mai mare tun l-a dat însă pe când era încă pe cont propriu şi a vândut 18 apartamente în celebra clădire The Address Dubai Mall.

Urmărește-ne pe Google News