Sute de bucureşteni au profitat ieri de vremea frumoasă şi au vizitat târgul Asia Fest, de la Universitate, şi târgul tradiţional de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice. Vedeta asiaticilor a fost, de departe, Pham Alex (50 de ani), care a gătit sub ochii vizitatorilor cel mai gustos preparat tradiţional vietnamez, supa “Pho”, care în româneşte se pronunţă “Fă”. Dincolo de amuzamentul pe care l-a generat denumirea produsului, bucureştenii s-au arătat încântaţi de măiestria bucătarului şi mai ales de gustul supei. “Gustul autentic vietnamez e dat de combinaţia între tăiţeii tradiţionali, vită, ghimbir, ceapă, anason, seminţe de fenicul şi scorţişoară”, ne-a explicat asiaticul stabilit în România în urmă cu 23 de ani. Preţul unei porţii e de 17 lei şi o puteţi degusta până marţi, când se închide târgul.
Tradiţionaliştii care au ajuns la expoziţia de bucate de la Agronomie s-au putut desfăta, printre altele, cu sarmale gătite în bostan. Maramureşeanca Iulia Corău ne-a povestit că secretul preparatului e legat de sosul făcut din bulion şi vin alb cu care se stropesc sarmalele înainte de a fi puse în dovleac. După această operaţiune, se împachetează totul în folie de aluminiu şi se ţine două ore la cuptorul cu lemne. O porţie cu trei sarmale, mămăligă şi ardei costă doar 5 lei. Târgul-expoziţie de la Agronomie se ţine la fiecare sfârşit de săptămână, în bd. Mărăşti, nr. 61, sector 1.
fotografii: Dan Bistriţeanu
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro