”Știam că e greu să ții diete. Mai ales când ești așa ca mine, adică un om dependent de mâncare. După ce am pus în balanță tot felul de metode prin care aș fi putut să slăbesc mi-a venit o idee: să renunța la tot… aproape tot. Adică să mănânc un singur aliment. Și am ales cartoful”, a povestit Andrew Taylor pentru CTV News.

Astfel, de la 1 ianuarie 2016 și până în prezent, australianul s-a hrănit doar cu cartofi fierți, piure, copți sau la cuptor, asezonați cu tot felul de ierburi și condimente. A reușit astfel să dea jos 15 kilograme în 40 de zile și are de gând să continue dieta.

”Mă simt extraordinar, nu văd de ce m-aș opri aici. Și pot să mănânc oricât vreau eu, dar numai cartofi”, a mai spus Andrew.

Deși pare ciudat și oricine s-ar gândi că nu e sănătos să mănânci numai cartofi, mai ales că știm că aceștia îngrașă, se pare că în ciuda acestor mituri, cartoful e foarte benefic pentru organism. Potrivit studiilor de specialitate, cartofii conţin vitaminele A, C, E, PP şi complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B12) şi acid folic.

Mai mult, un cartof mediu fiert în coajă conţine de cinci ori mai multe fibre decât o banană şi asigură un aport de vitamina C de trei ori mai mare decât un fruct de avocado.

 
 

Urmărește-ne pe Google News