FBI-ul a dejucat un atentat terorist care viza clădirea Capitoliului din Washington DC, ce găzduiește sediul Guvernului. Christopher Cornell, în vârstă de 20 de ani, este acuzat de tentativă de omor asurpa angajaţilor Guvernului american şi posesie ilegală de arme de foc.
Cornell avea conturi de Twitter sub numele de Raheel Mahrus Ubaydah şi posta „comunicate şi înregistrări video” în favoarea grupării SI. În acele postări, el şi-a exprimat susţinerea faţă de un „jihad violent şi atacurile comise de alţii în America de Nord”.
Într-o discuţie cu un agent FBI sub acoperire, suspectul a mărturisit că îi „consideră pe membrii Congresului drept duşmani şi are intenţia de a efectua un atac asupra Capitoliului, la Washington”. Cornell a cumpărat miercuri „arme semiautomate şi peste 600 de muniţii, cu scopul de a se deplasa la Washington şi a ataca mai mulţi angajaţi din interiorul Capitoliului”, informează departamentul. Totodată, acesta inteționa să amplaseze mai multe bombe la sediul Guvernului.

Urmărește-ne pe Google News