În privința abonamentelor, atât elevii, cât și studenții beneficiază de o reducere de 50 la sută, pentru toate trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a. Abonamentele se eliberează pentru distanțe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. Aceste abonamente se acordă în baza carnetului de elev, respectiv a legitimației de ,,reducere la transport” pentru studenți, vizate pe anul școlar / universitar în vigoare.

Carnet cu cupoane pentru InterRegio

Studenţii la zi, din învăţământul de stat sau privat acreditat, beneficiază, în baza Legitimaţiei de student „reducere la transport”, de o reducere de 50%, pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio. Dar, în baza Carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 6, 18, 24 de călătorii și cu trenurile InterRegio, clasa a II-a, în decursul unui an. Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50%, la cumpărarea unui bilet de tren Regio, clasa a II-a.

Termene limită pentru procurare: 9 și 31 octombrie a.c.

Pentru începutul anului școlar sau universitar 2016-2017, călătoria cu trenul se face în baza biletului / abonamentului şi a următoarelor documente: Carnetul de elev, respectiv, Legitimația de student „reducere la transport”, vizate pentru anul școlar 2015-2016. Elevii din învățământul obligatoriu, profesional şi liceal, acreditat sau autorizat, vor putea cumpăra bilete sau abonamente cu reducere, până la data de 9 octombrie 2016 inclusiv, iar studenții pana la data de 31 octombrie inclusiv. Elevii din clasele I , din clasele a IX-a (în perioada 12 septembrie -9 octombrie 2016 inclusiv), precum şi studenții de anul I (în perioada 01 octombrie- 31 octombrie 2016 inclusiv) pot cumpăra bilete și abonamente cu reducere, în baza unei adeverințe eliberate de către unitatea de învățământ de apartenenţă, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat Carnetul de elev sau Legitimația de student „reducere la transport”. Ulterior datelor de 9 și 31 octombrie2016, nu se vor mai accepta adeverințele pentru procurarea biletelor sau abonamentelor, ci doar Carnetele de elev, respectiv Legitimațiile de student „reducere la transport ” care trebuie vizate pentru anul şcolar sau universitar 2016-2017.

Exemple de prețuri la abonamente cu reducere de 50%

Iată câteva exemple de preţuri, practicate la abonamente cu reducere de 50%, pe rute din Timiş, pe cursele operate de CFR: Timişoara Nord – Giarmata – Timişoara Nord – 40,95 lei; Timişoara Nord – Jebel – Timişoara Nord – 46,20 lei; Timişoara Nord – Jimbolia – Timişoara Nord – 55,65 lei; Timişoara Nord – Arad – Timişoara Nord – 76,65 lei. De asemenea, abonamentul lunar, de elev sau de student, cu 42 de călătorii, pe ruta Brăila-Galați- Brăila este de 55,65 lei ( față de prețul integral, care este 111,30 lei). Informaţii actualizate, pe pagina de internet a companiei:  www.cfrcalatori.ro.

Urmărește-ne pe Google News