“Ne-au abramburit de tot cu schimbările care apar an de an! Eu m-am străduit să îmi văd de carte, dar nu are cum să nu te influenţeze când auzi că iar apar modificări!”, ne-a mărturisit Maria Iordachi, de 14 ani, unul dintre cei peste 500 de elevi care au stat ieri la coadă, la Şcoala Sfinţii Voievozi din Capitală, pentru a se înscrie la liceu.

Anul acesta, repartizarea se va face computerizat, în funcţie de media obţinută la tezele unice din clasa a VII-a (25%), de cea de la evaluarea naţională din clasa a VIII-a (25%) şi de media obţinută în ultimii patru ani de studiu (50%). Examenul pentru clasa a IX-a va suferi alte transformări peste doi ani, când vor exista două probe scrise, una din ştiinţele exacte, alta din cele umaniste. În plus, fiecare elev va susţine o probă practică de utilizare a calculatorului şi va avea un portofoliu. Înscrierile vor continua până joi, 24 iunie.

Elevii vor fi duşi la muncile câmpului

Vă amintiţi de “munca patriotică”? Dacă da, foarte bine! Explicaţi-le copiilor cu ce se “mănâncă”, pentru că asta îi aşteaptă şi pe ei! Potrivit unui proiect al Ministerului Agriculturii, începând din această toamnă, elevii claselor I-VIII vor fi duşi la ferme şi staţiuni de cercetare pomicole.

Director acuzat că a umflat mediile unor eleve de la 5 la … 10

Directoarea şcolii “Nicolae Kretzulescu”, din Capitală e acuzată de o profesoară a instituţiei că ar fi modificat mediile a două eleve de clasa a XII-a la materia predată de ea. Deşi un inspector şcolar va investiga, săptămâna viitoare, de ce mediile celor două fete s-au transformat din 5 în 10, Inspectoratul Şcolar îi ia apărarea directoarei.

“Acele fete erau eleve premiante, de 9 şi de 10. În ultima parte a anului a încheiat nişte medii de 5, neavând nici o bază logică să explice”, a spus Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar. Conform acestuia, elevele ar fi fost reevaluate de o comisie specială, iar, potrivit regulamentului, profesoara nu trebuia anunţată.

 
 

Urmărește-ne pe Google News