„S-a reuşit verificarea a 149 de teze de doctorat, toate disponibile în formatul Word, singurul format care permite verificarea similitudinii electronice între textele din tezele de doctorat, respectiv sursele disponibile în mediul online. Şi din aceste 149 de teze, 94 de teze verificate s-au încadrat în coeficienţii de alertă, rezultând un număr de 55 de teze la care aceşti coeficienţi de similitudine au fost depăşiţi. Depăşirea coeficienţilor de similitudine nu înseamnă automat plagiat. (…)
Este unul dintre indicatorii că ar putea să apără chestiuni plagiate, dar lucrul acesta va trebui la un moment dat identificat, ulterior, prin intermediul, cel mai probabil, al Comisiei de Etică a Academiei de Poliţie”, a declarat Mihai Marcoci.
Marcoci spune că softul de verificare a tezelor de doctorat identifică obligatoriu ca similitudine toată bibliografia tezei, potrivit Agerpres.
„Toate aceste aspecte, care sunt de natură tehnică (…), vor trebui identificate pentru fiecare situaţie, iar la final trebuie luată decizia dacă anumite pasaje din tezele de doctorat pot fi considerate ca fiind plagiat”, a mai spus Marcoci.