„La nivelul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza au fost demarate activităţi de verificare cu privire la aspectele sesizate referitoare la activitatea profesională, cât şi în ceea ce priveşte conduita personalului Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza la care se face referire”, a transmis instituţia.
Libertatea a scris despre limbajul dur regăsit într-un schimb de e-mailuri între profesorul Rafael Chelaru, fost decan al Facultăţii de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliţie, şi unul dintre absolvenţii instituţiei.
„Nu discut cu nesimţiţii, analfabeţii funcţional şi impostorii cu probleme psihice”, i-a scris profesorul lui Marius Văluşescu, fostul său student.
Răspundea la un mesaj în care Vălușescu îi scrisese că „este o rușine pentru mediul academic din România”.
Se caută „abaterile de la etica universitară”
După publicarea schimbului de mesaje, Academia de Poliţie a transmis, la solicitarea Libertatea, că sunt desfăşurate verificări privind „abaterile de la etica universitară, săvârşite în spaţiul universitar sau în afara acestuia, pe baza sesizărilor […] urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale incidente”.
Rafael Chelaru este conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Poliţie – Departamentul de Ştiinţe Comportamentale şi Ştiinţe Socio-Umaniste din cadrul Academiei de Poliţie, se mai arată în răspunsul pentru Libertatea.
Schimbul de mesaje
„Cum este posibil ca dvs. în calitate de Decan și conf. univ. dr. să nu fiți CAPABIL să completați în mod corect o ADEVERINȚĂ DE ŞCOLARITATE ȘI O SITUAȚIE ŞCOLARĂ?? […] D-le «conf. univ. dr» Rafel Dorian Chelaru, sunteți o RUŞINE pentru «mediul academic» din România”, a scris Marius Văluşescu, în vârstă de 39 de ani, absolvent fără licență al Facultăţii de Arhivistică în promoţia 2022.
Fostul student reclama faptul că adeverinţa de şcolaritate pe care a primit-o din partea instituţiei avea un număr de înregistrare aferent anului 2021 şi conţinea o greşeală gramaticală.
Rafael Chelaru i-a răspuns în aceeaşi zi fostului său student: „În mod normal nu discut cu nesimţiţii, analfabeţii funcţional şi impostorii cu probleme psihice, care îşi permit să folosească un limbaj de penitenciar (atâta poate specimenul MV, cu siguranţă), care acuză pe alţii că sunt de vină pentru propria neputinţă şi incapacitate”.
Rafael Chelaru este cadru didactic la Academia de Poliţie din 2006, potrivit CV-ului său de pe site-ul instituţiei. Acesta are şi o experienţă de opt ani ca arhivist la Arhivele Naţionale ale României și un doctorat în istorie, obţinut la Universitatea din Bucureşti.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Gigi_Kent • 10.11.2022, 11:26
Rafael Chelaru este doctor în Istorie și specialist în Istoria Evului Mediu Universal. Ce discipline predă la Facultatea de Poliție? Îi consiliază pe milițienii plagiatori contrareforma religioasă în Țările Române ? Pardon! Educațională. Poate îl învață latină pe rectorul doctorand. S-a văzut clar ca la Arhivistică e repetent dacă nu știe sa completeze o adeverință. banală. Păcat de capacitatea lui intelectuală, caracterul.... îl trage în jos enorm.