VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

UPDATE ora 9:53. Bilanțul final anunțat de ISU Teleorman este de 15 victime, din care o persoană a decedate, 9 au fost rănite și transportate la spital (3 la București și 6 la spitalul din Alexandria), în timp ce alte 5 persoane au refuzat transportul la spital.

UPDATE ora 9:26. Răniţii din accident au fost stabilizaţi la faţa locului astfel încât să fie transportaţi spre spitale, unul dintre aceştia fiind trimis cu elicopterul la o unitate medicală din Bucureşti, informează ISU Teleorman. Un alt rănit va fi transportat tot la un spital din Bucureşti, iar restul persoanelor rănite vor fi duse la Spitalul Judeţean Alexandria.

UPDATE ora 8:24. Raed Arafat a confirmat că o persoană a murit și alte șapte vor fi transportate la spital. Acesta a spus că este posibil să fie și alte victime, pentru care nu s-a luat decizia să fie duse la spital.

La fața locului acționează echipaje de la ISU, SMURD, Serviciul de Ambulanță Județean. De asemenea, a fost trimis și un elicopter SMURD din București.

ISU Teleorman transmite că a fost activat planul roșu de intervenție, în urma accidentului în care 11 persoane au fost rănite și una a decedat. La locul accidentului acționează mai multe echopaje de descarcerare, echipaje medicale și de poliție.

Până la această oră nu se cunosc detalii legate de cauza accidentului.

În urmă cu o săptămână, nouă oameni au murit într-un grav accident rutier petrecut un Neamț, după ce un microbuz a căzut de pe un pod în apele râului Bistrița.

Cum să acorzi primul ajutor adulților, în caz de accident rutier

  • ne asigurăm că suntem în afara oricărui pericol, dacă există vreun risc nu ne apropiem șși sunăm la 112
  • dacă nu există riscuri ne apropiem și vedem starea de conștiență a victimei
  • dacă este conștient, comunicăm cu el și încerăm să-i imobilizăm coloana vertebrală și îi spunem să nu se miște
  • dacă pacientul nu este conștient, după ce i-am imobilizat capul, verificăm dacă pacientul respiră să știm ce anunțăm la 112
  • stăm și ținem capul imobilizat până la sosirea ambulanței
  • dacă zona este sigură, dar există risc de incendiu sau de prăbușire a mașinii, atunci trebuie să scoatem victima din mașină, dar cu mare atenție
  • avem grijă să-i imobilizăm coloană cervicală pentru că un pacient cu gâtul rupt, moare
  • cu o mână îi ținem mandibula, iar cu cealaltă apucăm cureaua victimei și o tragem afară încet
  • este important să ne asigurăm că victima nu are picioarele prinse sub borfd. În acest caz este bine să-l lăsăm în autoturism
  • victima trebuie scoasă din mașină numai dacă viața îi este pusă în pericol

VIDEO REPORTAJ/ Ioan Ilieș, ceterașul care „a furat” meserie de la frații Petreuș. Scoate sunete care nu pot fi reproduse de nimeni!

Urmărește-ne pe Google News