Lui Brâncoveanu i-a plăcut dudul de pe strada Batiştei
Dudul din curtea Bisericii Batiştei e atestat de pe vremea lui Constantin Brâncoveanu (1654-1714), adică are peste 300 de ani. Legenda spune că, atunci când domnitorul a trecut pe lângă dudul falnic, a văzut cocoţat în el un copil. Acesta se numea Manciu. Când Brâncoveanu l-a întrebat de ce strică un arbore aşa frumos, copilul i-a răspuns: “Lasă, Măria Ta! Dudul nostru e voinic! N-o să trăieşti nici Măria Ta cât o să trăiască dudul nostru!”. Brâncoveanu a murit, Manciu, şi el, iar dudul stă şi acum paznic la Biserica Batiştei.
Platanul de pe
Platanul de pe strada Berzei se numără şi el printre “bătrânii” Capitalei. Are peste 200 de ani. Pe el a stat până nu demult o plăcuţă veche care atesta că este un arbore ce trebuie ocrotit. Acum, de când muncitorii lucrează pe stradă, plăcuţa a dispărut.
Copacul de la Cotroceni, dinainte de Cuza
Pe malul stâng al Dâmboviţei, la Podul Cotroceni, stă, singur, un platan. Are în jur de 300 de ani. E aici cu mult înainte ca Alexandru Ioan Cuza să înceapă proiectul de canalizare a râului (1864). Aici, Primăria a pus deja o plăcuţă care să ateste că e un arbore ocrotit.