Mesaje împotriva procurorilor, după achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatorul PSD Șerban Nicolae a criticat dosarele instrumentate de DNA, dar a precizat că judecătorii ”își recapătă libertatea și demnitatea”.
„Nu pot să nu văd că există o legătură directă între spargerea acelei omerta care a funcţionat prin protocoale secrete, prin echipe mixte, prin proceduri de tip securist în justiţia română şi faptul că judecătorii îşi recapătă demnitatea şi libertatea de a judeca pe lege. S-a diminuat considerabil influenţa unor forţe oculte, unor forţe de tip securist care jonglau în spectrul politic cu instrumentele represive ale justiţiei”, a declarat Şerban Nicolae, pentru Mediafax.
Mai mult, liderul PSD a vorbit și despre influența politicului în sistemul de justiție.
”Toate acestea arată faptul că în realitate a fost o formă de amestec brutal în jocul democratic al partidelor politice cu instrumentele de forţă ale unor puteri oculte. De aceea a fost nevoie de protocoale secrete, a fost nevoie de echipe mixte, de încălcare a normelor de procedură penală, de aceea este această rezistenţă disperată a celor care ştiu că au făcut parte din acest sistem represiv odios”, a adăugat Șerban Nicolae.
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a transmis, pe rețelele de socializare, că așteaptă ca cineva să plătească pentru ”demonizarea” lui Călin Popescu Tăriceanu.
„Calin Popescu Tariceanu ACHITAT! Cine plăteşte pentru toată perioada in care a fost demonizat, decredibilizat, târât prin procese? Deocamdată, nimeni!”, a scris, pe Facebook, ministrul Muncii.
Și deputatul PSD Florin Iordache, cel care conduce comisia de modificare a legilor justiției, a reacționat. El a precizat că achitările din ultima perioadă au venit în dosare ”făcute la comandă”.
Fostul premier Victor Ponta, achitat și el în dosarul ”Turceni-Rovinari”, a precizat că ”se bucură și că a crezut în nevinovăția” liderului ALDE.
Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Decizia nu este definitivă. Totodată, instanţa a decis schimbarea încadrării juridice din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în cea de mărturie mincinoasă. Deși decizia nu este definitivă, președintele Senatului a acuzat sistemul în care România funcţionează de mai bine de zece ani, spunând că „trebuie să revenim la o stare de normalitate” și ”dreptatea își găsește singură antidotul”.
Citește și: Mândria aromânilor de ziua lor: ”Noi nu avem nici un asistat social!”