Crima s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 iulie 2010, la o petrecere la care Andrei M. şi sora lui, Adelina, s-au întâlnit cu Romel C., victima omorului, care era şi fostul iubit al fetei. furios din cauza despărţirii, acesta din urmă a luat-o la bătaie pe Adelina, moment în care Andrei a sărit să-şi apere sora.
Sub ploaia de lovituri, băiatul a reuşit să pună mâna pe o foarfecă pe care i-a înfipt-o în piept agresorului. Cu arma crimei în mână, adolescentul a mers la poliţie şi s-a predat. În acest timp, paramedicii chemaţi la locul faptei au făcut tot posibilul să-l salveze pe tânărul înjunghiat, însă acesta a decedat.
Trebuia să intre într-un centru de reeducare
Adolescentul criminal a fost trimis apoi în boxa acuzaţilor, iar pe 29 noiembrie 2011, magistraţii Tribunalului Botoşani l-au găsit vinovat, reţinând în favoarea lui circumstanţe atenuante. Instanţa a dispus internarea lui Andrei M. într-un centru de reeducare până la majorat, familia lui fiind obligată şi la plata unor despăgubiri, în valoare de circa 55.000 de lei.
Sentinţa a fost atacată însă, iar magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis, zilele trecute, achitarea tânărului, pe motiv că tânărul a acţionat în legitimă apărare. Decizia a fost dată după ce judecătorii au audiat mai multe persoane şi după ce comportamentul victimei a fost analizat pe baza mărturiilor depuse de unii dintre cunoscuţi.
Totuşi, acest ultim verdict nu este definitiv, decizia putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de către familia victimei.

Urmărește-ne pe Google News