Colaborarea între Guvern și Google vizează implementarea unor proiecte de reformă a administrației publice prin utilizarea Inteligenței Artificiale, iar obiectivele includ creșterea eficienței operaționale, îmbunătățirea securității digitale, modernizarea serviciilor publice, sporirea securității digitale a Guvernului și promovarea inovației în sectorul public

Din partea Executivului, acordul a fost semnat de ministrul Cercetării şi Digitalizării, Bogdan Ivan.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că România avansează în transformarea digitală a serviciilor publice și în modernizarea sistemului fiscal pentru detectarea fraudelor și creșterea colectării. „De asemenea, ne-am asumat operaționalizarea cloud-ului guvernamental. Expertiza și contribuția Google sunt esențiale pentru a pune în practică servicii publice performante și sigure pentru români”, a mai afirmat Ciolacu, după semnarea memorandumului de la Palatul Victoria.

Prezent la București, Thomas Kurian, CEO al Google Cloud, a spus: „Google Cloud este dedicat să contribuie la creșterea adoptării tehnologiilor cloud și la facilitarea serviciilor publice digitale inovatoare, în conformitate cu obiectivele României de transformare digitală și cu țintele Deceniului Digital al Europei pentru 2030”.

Boarding Pass, site specializat în ştiri din domeniul aviaţiei, a anunţat luni dimineață, 15 iulie, că un avion privat deţinut de Google şi folosit de regulă de directorul general al Alphabet şi Google, Sundar Pichai, şi de cofondatorul Google, Sergey Brin, a aterizat la București.

Urmărește-ne pe Google News