Jurnaliștii au participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice și la alte evenimente organizate în acest context, precizează TASS, care califică decizia de retragere a acreditărilor ca fiind „complet neașteptată”.

„Comitetul de organizare Paris 2024 a citat decizia autorităţilor franceze, dar nu a menţionat nicio nemulţumire concretă sau motive pentru o astfel de decizie”, se menționează într-un comunicat publicat de agenția rusă.

„Nu avem nicio explicaţie. Este complet aleatoriu” , a declarat pentru AFP, sub protecția anonimatului, unul dintre jurnaliștii care și-au pierdut acreditarea.

Printre cei vizați de măsură este și Artyom Kuznețov, care era la a șaptea sa prezență la Jocurile Olimpice.

Comitetul Olimpic de la Paris menționează într-o scrisoare consultată de AFP că, potrivit unui „cod intern de securitate”, o „autoritate administrativă competentă” trebuie să examineze cererea care a condus la un „rezultat negativ”.

La Jocurile Olimpice de la Paris 2024 participă 15 sportivi ruși, aceștia având statut neutru. Accesul sportivilor sub steagul Rusiei nu a fost permis pe fondul războiului din Ucraina.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News