Facebook este puternic afectată de scandalul Cambridge Analytica, după ce presa a aflat că firma de consultanță politică a accesat ilegal datele a peste 50 de milioane de utilizatori.

Cambridge Analytica a folosit datele strânse de pe Facebook pentru a-l ajuta pe Donald Trump în algerile din SUA din 2016.

Protecția datelor, un ghimpe

Ulterior, atât autoritățile americane, cât și cele europene au cerut mai multe investigații privind practicile Facebook și modalitatea de protecție a datelor.

Procurorii din statul american Massachusetts au demarat deja o investigație, iar senatorii americani vor să îl cheme pe Zuckerberg în fața comisiei de Justiție.

Scandalul vine cu doar câteva săptămâni înainte de aplicarea directivei GDPR privind protecția datelor. Aceasta va intra în vigoare în data de 25 mai și prevede amenzi pentru periclitarea datelor utilizatorilor.

Facebook este deja în colimatorul autorităților din lume, după ce a permis proliferarea știrilor false și a propagandei ruse ori a celei jihadiste pe rețeaua sa.

Facebook a recunoscut anul trecut că propaganda rusă a ajuns la 126 de milioane de americani.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News